Laupäeval, 16. novembril, kuulutati Lennusadamas välja gastronoomiakonkursi Hõbelusikas/Silverspoon selle aasta võitjad.
Viieteistkümnendat aastapäeva tähistav Silverspoon Awards tunnustab Eesti gastronoomiamaastiku parimaid tegijaid neljateistkümnes kategoorias. Audiitorfirma PricewatrehouseCoopers Estonia juhtivaudiitori Lauri Pasti sõnul oli selle aasta konkursi tulemuste läbitöötamine eriti suureks väljakutseks ning kui arvestada, et punktiarvestuse analüüs koosneb mitmest tuhandest kaalupunktist, siis mitmes kategoorias otsustas võidu vaid mõnepunktiline vahe.
Silverspoon konkursi võitjaid ja gala külalisi oli tulnud tervitama ka Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid. Oma tervituskõnes ütles ta, et meie söögikohad ja meie toit on palju enamat kui vaid ühe restorani või kohviku majandusliku edukuse küsimus - toit on Eesti visiitkaart. Kaljulaid lisas, et toit on riigi jaoks kommunikatsioonivahend ning et ainuüksi reklaamikampaaniate ja pressiteadetega ei tee midagi. kui tahame rääkida oma maa lugu.
President lisas: "Toit, mille tarbimiseta ei saa isegi mõneks tunniks meie juures peatuvad inimesed, aitab tutvustada meie kultuuri. Sellega saab näidata, kuhu me maailmas kuulume, mida kalliks ja oluliseks peame. Toit on emotsioon. Eestisse tullakse aina rohkem hea toidu ja suurepärase elamuse pärast, sest nüüdseks on meie visiitkaart kirev ja rikkalik."
Võitjateks tunnistati kategooriate lõikes alljärgnevad restoranid:
Parim Aasia köök - Haku
Parim Kohvik - Gianni
Parim Casual Dining - Parrot MiniBar
Parim Eesti köök - Juur
Parim Pererestoran - Georg Ots Spa Restoran
Parim Fine Dining - 180° by Matthias Diether
Parim Gastropubi - Kolm Sibulat
Parim Rahvusvaheline köök - Mon Repos Peakoka Korrus
Parim Tänavatoit - Salt
Parim Taimetoidu pakkuja - 180° by Matthias Diether
Parim teenindus - Mon Repos Peakoka Korrus
Parim peakokk - Kaido Metsa (restoran Juur)
Parim Restoranide Grupp - Sparkling Group
Teist aastat järjest väljaantava Meediaauhinna vääriliseks tunnistati Ekspress Meedia erilahenduste osakonna toimetaja, toiduajakirjanik Martin Hanson.
Silverspoon Awards 2019 korraldusmeeskonda kuuluvad Joakim Helenius, Andres Peets, Kristel Nõmmik, Kristjan Täht ja Andres Ojasu.
MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.
Seotud lood
2024. aastal on Google Ads ettevõtete jaoks üks olulisemaid kanaleid digiturunduses. Üle maailma ligi 80% ettevõtetest kasutab Google reklaame müügitulemuste kasvatamiseks.