Autor: Reigo Kimmel • 22. august 2024

Kuidas tehisaru abil endast pilte teha?

Tehisintellekti (AI) abil realistlike autoportreede loomine on muutunud üha lihtsamaks ja tulemused on läinud aina paremaks. AI ekspert ja koolitaja Reigo Kimmel testis erinevaid lahendusi ja jagab kogemusi.

Kaks peamist lähenemist: AI näovahetus vs. digitaalne kloonimine

Tehisaru abil enda piltide genereerimiseks on põhimõtteliselt kaks võimalust:

1. luua pilt ja asendada nägu enda omaga;

2. luua endast AI-mudel ehk “kloon” ja genereerida sellest erinevaid versioone.

AI näovahetus

“AI näovahetusoperatsioon”, näiteks Midjourney + InSwapper lahenduse kasutamine, eeldab tasulist Midjourney kontot ja mõningast seadistamist. Näiteid ja juhiseid leiab siit.

Midjourney loob üldiselt kvaliteetseid pilte, kuid realistliku tulemuse saavutamiseks on oluline end täpselt kirjeldada. Minu kogemuse põhjal õnnestub kvaliteetne “näovahetus” umbes ühel juhul kümnest.

Näiteks andsin Midjourneyle ülessande luua pilt järgmise kirjeldusega:

A photorealistic portrait of a cyborg, approximately 40 years old, with a completely bald head, standing at a podium in a modern seminar room. His left arm is clearly mechanical, with visible wires and gears. He’s wearing a sleek, dark suit, and his eyes have a cold, calculating gleam. The room’s walls are adorned with abstract AI-inspired murals, and a large screen behind him displays complex data visualizations. Cinematic lighting –ar 16:9

Üheks tulemuseks oli allolev vasakpoolne pilt. Valisin seejärel “ More – Apps – InSwapper” ja sekundi paari pärast oli “näovahetusoperatsioon” suhteliselt hästi õnnestunud.

Kasulik nipp: kui sulle mõni pilt meeldib, siis lae see üles ChatGPT või mõnda muusse AI lahendusse ja ütle, et tee sellest prompt, mida saaks kasutada sarnase pildi loomisel. Pilt võib olla tehtud ka telefoniga mõnest reaalsest olukorrast.

Digitaalne kloonimine

Teine, märksa lihtsam võimalus on luua endast mõnes keskkonnas AI-mudel ehk “kloon” ja seejärel paigutada end erinevatesse kontekstidesse. Vajadusel saab muuta vanust, kehaehitust ja muid omadusi.

Enda AI kloonimiseks leiab veebist kümneid, et mitte öelda sadu erinevaid AI lahendusi. Protsess hõlmab tavaliselt 10-20 oma pildi üleslaadimist, millele järgneb paari tunnine ooteaeg mudeli valmimiseni. Testi tulemusena selgus, et tasuta lahendustest head tulemust oodata ei ole.

Tasulistest lahendustest jäi nii hinna kui kvaliteedi poolest silma ImagineMe.AI, aga ma kindlasti ei väida, et just see maailma parim oleks. 10 euro eest saab 100 pilti (25×4) ja 15 euro eest 180 pilti (45×4).

Kuidas ImagineMe.AI töötab?

1. Pärast krediidi ostmist saad 24 tunni jooksul luua ühe tasuta mudeli (võimalik on valida mehe, naise, kassi või koera vahel).

2. Mudeli loomiseks tuleb üles laadida kuni 20 pilti: 12 lähivõtet ja 8 keskplaani.

3. Pärast paaritunnist ooteaega on sinu digimudel valmis. Mida paremad on pildid, seda parem on ka mudel. Minul olid suhteliselt halvad ja udused selfid.

Enne endast pildi loomist tasub vaadata allolevat Inspiration või Showcase galeriid, kuna sealt saab ühe klikiga endale meeldiva pildistiili kirjelduse võtta. Edaspidine endast erinevates stiilides piltide tegemine on vaid paari kliki küsimus. Sain sedasi endast sellise galerii.

AI-piltide kasutusalad

Kuigi tehisintellekti loodud personaalpiltidel on peamiselt meelelahutuslik väärtus (näiteks endast kui piraadist, astronaudist või futuristliku DJ-st ), leidub ka praktilisi rakendusi. Näiteks saab luua ühtse väljanägemisega korporatiivpilte, paigutades kasvõi 20 laotöötajat veebilehele ühesugustes viisakates mustades ülikondades.

Samas võib praktiline väärtus olla ka mujal – uus pilt CV-sse, põnevam pilt endast presentatsioonislaidile, tegemisi kirjeldav pilt sotsiaalmeedia kontodel jne.

Piltidest ja muudest visuaalidest ning ka tehisaru poolt loodud tekstidest ja videotest räägin pikemalt 25. septembril Äripäeva Akadeemia koolitusel “ AI turunduspraktikum – tekstid, visuaalid ja videod“, mille kohta saad lugeda ka Best Marketingi artiklist “ Kuidas kasutada tehisintellekti sisu loomisel?

Just seda me Äripäeva Akadeemias praktikasse panema hakkamegi.

Tulemas on koolitus AI turunduspraktikum - tekstid, visuaalid ja videod >

Kohtade arv on piiratud.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700