Autor: Notino • 1. juuli 2024

Masturbaatorite ajalugu - naudingute eelkäijatest tänapäevani

Masturbaatorid on täna laialdaselt levinud intiimtooted, mis pakuvad meestele ja naistele uusi viise seksuaalse rahulolu saavutamiseks. Kuigi nende populaarsus on viimastel aastakümnetel kiiresti kasvanud, ulatub nende ajalugu kaugele minevikku.

Vii ennast kurssi, kuidas masturbaatorid on aja jooksul arenenud lihtsatest käsitööna valminud esemetest kaasaegseteks kõrgtehnoloogilisteks naudingut pakkuvateks seadmeteks ja tee oma valik siit: notino.ee/erootika/masturbaatorid/

Vanaaeg ja esimesed naudinguvahendid

Masturbaatorite ajalugu võib jälgida juba antiikaega. Kuigi detailid ja tõendid on piiratud, on teada, et juba iidsed tsivilisatsioonid kasutasid mitmesuguseid vahendeid seksuaalse naudingu saavutamiseks. Näiteks on arheoloogid leidnud kivist, puidust ja nahast valmistatud fallose kujusid, mida kasutati rituaalsetel ja isiklikel eesmärkidel.

Egiptuses ja Kreekas olid fallosekujulised objektid sageli seotud viljakuse kultusega. Need objektid ei olnud mõeldud ainult rituaalseteks kasutusteks, vaid pakkusid ka füüsilist naudingut. Kreeka ja Rooma kirjanduses leidub viiteid seksuaalsetele mänguasjadele ja nende kasutamisele, mis viitab sellele, et inimesed on alati olnud huvitatud oma seksuaalse rahulduse suurendamisest.

Keskaeg ja seksuaalsuse repressioon

Keskaeg oli ajastu, mil seksuaalsus ja sellega seotud praktikad olid tugevalt represseeritud. Kristlik kirik mõjutas tugevalt ühiskonna seksuaalmoraali ja eneserahuldamist peeti patuks. Sel ajal olid seksuaalsed mänguasjad ja masturbaatorid peaaegu olematud.

Siiski on olemas mõned tõendid, et isegi keskaegsetel inimestel oli ligipääs mõningatele seksuaalsele rahuldamisele suunatud vahenditele. Käsitööna valmistatud nahast ja muust materjalist objektid võisid olla kättesaadavad, kuid nende kasutamine ja olemasolu hoiti väga diskreetselt.

19. ja 20. sajand - teaduslik ja meditsiiniline lähenemine

19. sajand tõi kaasa muutusi, kui teadus ja meditsiin hakkasid rohkem uurima seksuaalsust ja selle erinevaid aspekte. Masturbaatorite kasutamine oli endiselt tabu, kuid arstiteadus hakkas rohkem mõistma seksuaaltervise tähtsust. 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses hakati leiutama erinevaid seadmeid, mis olid mõeldud seksuaalse rahulduse pakkumiseks, kuid neid reklaamiti sageli meditsiiniliste seadmetena.

Üks kuulsamaid näiteid on 20. sajandi alguses leiutatud elektrilised vibraatorid, mida kasutati naiste hüsteeria raviks. Kuigi need seadmed olid algselt mõeldud meditsiiniliseks kasutamiseks, mõistsid paljud inimesed kiiresti nende potentsiaali seksuaalse naudingu allikana.

1960ndad ja seksuaalne revolutsioon

1960ndad aastad tähistasid suurt muutust seksuaalmoraalis ja tabude murdmist. Seksuaalne revolutsioon tõi kaasa avatud arutelud seksuaalsuse üle ning suurenes huvi seksuaalsete mänguasjade vastu. Masturbaatorid hakkasid muutuma kättesaadavamaks ja vastuvõetavamaks. Seksuoloogid, nagu Alfred Kinsey ja Masters ja Johnson, mängisid olulist rolli seksuaalsuse normaliseerimisel ja mõistmisel, sealhulgas eneserahuldamine.

1960ndatel ja 1970ndatel hakkasid tootjad looma ja turustama mitmesuguseid seksuaalseid mänguasju, sealhulgas masturbaatoreid. Need tooted olid valmistatud erinevatest materjalidest, sealhulgas kummist ja lateksist.

Tänapäev - innovatsioon ja mitmekesisus

Tänapäeval on masturbaatorid muutunud äärmiselt mitmekesiseks ja tehnoloogiliselt arenenud toodeteks. Nende disain ja materjalid on paranenud, pakkudes realistlikumat ja intensiivsemat kogemust. Silikoon ja TPE (termoplastiline elastomeer) on muutunud peamisteks materjalideks, pakkudes nahale sarnast tekstuuri ja tunnetust.

Automatiseeritud masturbaatorid, nagu Fleshlight Launch ja Kiiroo Onyx, pakuvad täiesti uut taset stimulatsiooni, ühendades vibratsiooni ja liikumise erinevate režiimide ja kiirustega.

Masturbaatorid on nüüdseks laialdaselt aktsepteeritud ja neid turustatakse laiemale publikule. Seksuaaltervise ja heaolu rõhutamine on aidanud murda paljusid tabusid, võimaldades inimestel avastada ja nautida oma seksuaalsust turvalisel ja nauditaval viisil.

Masturbaatorite ajalugu peegeldab ühiskonna muutuvat suhtumist seksuaalsusesse ja eneserahuldamisse. Alates iidsete tsivilisatsioonide naudinguvahenditest kuni tänapäeva kõrgtehnoloogiliste seadmeteni on masturbaatorid pakkunud inimestele võimalust avastada ja nautida oma seksuaalsust.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700