Autorid: Ken Rohelaan, Jane Suu, Mari Mets, Laura Reiter • 17. juuli 2024

Meediavaldkonna otsustajate TOP: Linnamäe mõjuvõim on vähenenud

Tänavuse Äripäeva Otsustajate TOPis on meediasektoriga seotud inimesi kokku viis. Margus Linnamäe mõjuvõim on pisut langenud, TOP 200 hulka on lisandunud üks uus meediavaldkonnaga seotud isik.
Margus Linnamäe on Otsustajate TOPis langenud mulluselt 3. kohalt 7. kohale.
Foto: Andras Kralla

Äripäev avalikustas Otsustajate TOPi edetabeli, milles on toodud välja Eesti ärikeskkonna 200 mõjukamat otsustajat. Tegemist on inimestega, kes teevad juhatuste ja nõukogude koosolekutel olulisi strateegilisi otsuseid ning mõjutavad seeläbi Eesti ettevõtlust.

Tänavusse Otsustajate TOPi jõudnutest on meedia valdkonnaga seotud viis isikut.

Koht TOPis
Isik
Mõjuskoor
Seotud ettevõtteid
Suurimad seotud ettevõtted
Sektor
Koht 2023. aastal
7Margus Linnamäe87816MM Grupp OÜ, Confido Healthcare Group OÜ, Linnamäe Lihatööstus ASValdusfirma3
19Kristel Volver66322MM Grupp OÜ, Confido Healthcare Group OÜ, Linnamäe Lihatööstus ASMeedia11
78.-79.Margus Kähri25717MM Grupp OÜ, Micotrade OÜ, Linnamäe Lihatööstus ASMeedia51
154Mari-Liis Rüütsalu1988Ekspress Grupp AS, Õhtuleht Kirjastus AS, Express Post ASMeedia108
174Rein Veidemann1904Eesti Rahvusringhääling Meedia313

Mitu aastat jutti on Äripäev hinnanud Eesti suurima mõjuga otsustajaks mitmekülgse ettevõtja, kunstikoguja ja suure Hiiumaa sõbra Enn Kunila. NG Investeeringud OÜ, Kulinaaria OÜ ja Kitman Coldtech OÜ on suurimad ettevõtted tema arsenalis.

Tutvu täismahus Otsustajate TOPiga siin.

Metoodika

Edetabel on koostatud eesmärgiga luua ülevaade Eesti äriilma kõige mõjukamatest isikutest ja nende lähikondsetest. Omavahel seotud mõjugruppide kirjeldamine muudab ärikeskkonna läbipaistvamaks ja aitab kaasa võrdsema konkurentsi kujunemisele.

Edetabel on koostatud kõigi Eesti äriliidrite omavahelisi nn board-room-kontakte analüüsides. Kokku on loetud ettevõtete tippjuhtide, nõukogu liikmete ja eraisikust omanike unikaalsete ärikontaktide võrgustik, kaalutud on iga seost, lähtudes isiku positsioonist ja ettevõtte iseloomust.

Edetabel ei pretendeeri absoluutsele tõele, kuid annab parima võimaliku ülevaate isikutest, kes veedavad kõige enam oma ajast erinevatel nõukogu koosolekutel ja kes teevad Eesti äri kõige suuremaid otsuseid.

Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Bestmarketingi uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeBestmarketing.ee juhtTel: +372 514 4884
Hando SinisaluBest Marketingi konverentside programmijuhtTel: +372 502 8561
Cätlin PuhkanBest Marketingi turunduslahenduste müügijuhtTel: +372 5331 5700