• 15.08.24, 10:35

AI ekspert: tehisintellektiga sõbraks saamine on hädavajalik

Tänavuse Best Interneti konverentsi ühe esineja ja Track AI Answers asutaja Silver Keskküla sõnul peab väga nišiteemade puhul AI keelemudelite hallutsinotseerimise riskiga arvestama ja tulemusi siiski kontrollima.
Tehisintellektist on saanud tänaseks paljude igapäevane kaaslane. Ometi kaasneb sellega veel palju hirme ja teadmatust ning katsetamist. Kuidas tehisintellektiga n-ö sõbraks saada ja kas see on üldse vajalik?
Ma arvan, et tehisintellektiga sõbraks saamine on pigem hädavajalik. Esiteks pakub arenev AI töövahendeid, mis võimendavad indiviidi ja võimaldavad rohkem ära teha võrreldes inimestega, kes AI-d töövahendina ei kasuta.
Teiseks aitab töövahenditega kaasaskäimine luua parema ettekujutuse sellest, mis hetkest hakkavad AI võimed sind ennast puudutavas professionaalses kontekstis lähenema või ületama sinu enda võimeid. Ehk siis teemaga kaasa minnes võiks paraneda nii nähtavus ja teadmatus lähituleviku osas kui ka saabuda suurem selgus selles osas kuivõrd põhjendatud on hirmud.
Kui palju ja peamiselt mis olukordades ise (igapäevaselt) AI-d kasutad ning milliseid programme?
Lisaks enda projektile Track AI Answers, millega jälgin AI vastuseid ja soovitusi brändide ja toodete edetabelite osas, kasutan põhiliselt AI-d (erinevaid chatbot’e) muidugi ka igasugustele küsimustele kiirete vastuste saamiseks ja arvestatava abilisena tarkvara arenduse juures.
Põhilise muutusena oma igapäevases kasutuses täheldangi just Google'i otsingute osakaalu vähenemist ja pea täielikku asendamist AI päringutega. Püüan päringute juures lihtsalt hetke mõelda, et kas tegemist on statistiliselt olulise teemaga, mille puhul on tõenäosus suur, et AI-l oli treeningkorpuses vastused või mitte. Väga nišiteemade puhul peab keelemudelite hallutsinotseerimise riskiga arvestama ja tulemusi siiski kontrollima.
Silver Keskküla esineb tänavusel digiturunduse aastakonverentsil Best Internet 2024, kus ta räägib, kuidas AI mõjutab digiturundust ja kommunikatsiooni.
Vaata Best Internet 2024 konverentsi infot, esinejaid ja programmi SIIT ning registreeri end üritusele soodushinnaga juba täna SIIN. Soodushind kehtib veel vaid 15. augustini (k.a).

Seotud lood

Uudised
  • 14.08.24, 09:28
Ära jää ilma! Best Internet 2024 soodushind hind lõpeb 15. augustil
Digiturunduse aastakonverents Best Internet toimub sel aastal taas ühepäevase üritusena 13. septembril Mustamäe Apollo kinos. Soodushinnaga saab konverentsile registreeruda veel vaid kuni 15. augustini (k.a).
Uudised
  • 13.08.24, 10:15
Olga Peresild: nutikas ja efektiivne turundus on rohkem kui lihtsalt eelarve suurusjärk
Meediaagentuuri EssenceMediacom Estonia tegevjuht ja tänavuse Best Interneti üks esinejatest Olga Peresild sõnas, et digikanalites on võimalik väikese eelarvega saavutada märkimisväärseid tulemusi, tuues välja viis peamist tingimust, mis selleks täidetud peavad olema.
Uudised
  • 31.07.24, 15:43
Silver Vohu: teeme tehisaruga üha rohkem koostööd
SEB Panga turunduse ja kommunikatsiooni divisjoni juhi Silver Vohu sõnul tõuseb tänu AI kasutamisele turundustekstide keskmine kvaliteet tunduvalt.
Uudised
  • 29.05.24, 09:29
Tänavune Best Internet võtab luubi alla uusimad arengud digiturunduses
Digiturunduse aastakonverents Best Internet tuleb jälle ja toimub taaskord ühepäevase üritusena 13. septembril Mustamäe Apollo kinos. Programm on paigas ja konverentsile saab soodsaima hinnaga registreeruda juba täna.
  • ST
Sisuturundus
  • 11.09.24, 13:09
Kalender näitab kuud ja päeva, kuid saab näidata veelgi enamat
Digiajastule vaatamata võib trükitud kalendreid leida pea igast ettevõttest. Paljud neist on mõne partnerfirma poolt kingitud, kuid sellise kingituse loomist saab vaadata ka täiesti uue nurga alt.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Bestmarketing esilehele